Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2016 09:20 - Среща в края на един сън
Автор: bbfn Категория: Други   
Прочетен: 519 Коментари: 0 Гласове:
2



 Всичко започна с една случайна среща, среща в края на един сън…

-        Вярвате ли в дизайна, в математическия дизайн на нещата, в интелигетното начало, в началата въобще

-        Мълчах, мълчанието е комедията…. Едно от най-човешките качества е речта, ние мислейки рисуваме реч, вътрешна реч, която само някога, само при определени условия превръщаме във външна… изречена реч и тя не е същото, като вътрешната й основа. Понякога говоренето е вид притъпяване на мислите и мълчание в речта

-        А ако някога не е така…. Ако при някой няма реч… ако някой не мисли така както мислим всичките, ако мисли образно, безречево… смятате ли това за възможно, за бъг в системата, липса на интериоризация на речта априорно, поради първична липса на нужда от комуникация, поради пределна достатъчност на вътрешния свят? Холистичност, без нужда от речев анализ? Грешно първично окабеляване, или просто друг тип мозък?

-        Болест?

-        Не, просто различност? Нужда от психична различност, насложена мутация, различни вериги….при наличен речев център и всички останали първични условия в системата… Зададени други пътища, поради недостиг на първична филтрация на информацията в ума … Опит за борба с големия шум отвън/отвътре, преработка на повече информация, прехвърляне на преработката по нови пътеки, невъзможност за обичаен анализ, поради слабост на лява хемисфера и нов друг тип анализ, поради свръхактивност на непотиснатата дясна… холистично мислене, без качествен подбор, висока недетерминираност на системата, липса на супресия от ляво и липса на първична детерминация и филтриране…. Нов тип човек…Дълбоко закодирана страхова реакция, опитност с вътрешните страхове, постоянна игра на котка и мишка с оглед оцеляване…. Анализ на оцеляването, поява на нови психически качества, изискващи огромен когнитивен ресурс и поради  липса на остатъчен ресурс за изучаване на социума, дълбоко вътрешно непознаване на останалите хора…. Инсайт, когато успееш да се справиш. Болест, когато тотално потънеш, неразбирайки че си различен…. Някъде по средата – реалността….

-        Магическото мислене?

-        Нищо странно, опит за детерминиране, отвъд аналитичната логика….

-        А високият интелект?

-        Остатъчен когнитивен ресурс, който обаче е обграден, своеобразен остров всред море от друго, пустош, която може да се използва, като бягство от вътрешния психичен живот, последна опека на Робинзон Крузо, когато липсва Петкан. Мълчанието помага да чуеш шумовете, допълнителната информация…. Да си достатъчно сам и полудял, за да използваш чудото на острова….



Тагове:   сън,   среща,


Гласувай:
2



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bbfn
Категория: Други
Прочетен: 359381
Постинги: 88
Коментари: 303
Гласове: 2041
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930